نتایج بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
post

نتایج بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
post

جدول برنامه غذایی بادام

جدول برنامه غذایی بادام
5/5

فهرست مطالب

جدول برنامه غذایی بادام

تشخیص زمان درست مصرفنوع ماده مصرفی میزان مصرفکاربرد
فصل زمستان (آذر، دی، بهمن، اسفند). قبل بیدار شدن درختچالکود کامل (حاوی عناصر ماکرو و میکرو) 1 الی 3 کیلوگرم برای هر درخت تامین عناصر غذایی درخت
هفته اول اسفندسمپاشی اتیون به همراه روغن ولک 1 لیتر سم اتیون در 1000 لیتر آب کنترل آفات زمستان گذران
20 لیتر روغن هاورش در 1000 لیتر آب
نیمه دوم اسفند همزمان با تورم جوانه های درخت قبل از باز شدن شکوفه هامحلول پاشی فروت ست3 لیتر فروت ست در 1000 لیتر آب حفظ و نگهداری گل و میوه
نیمه دوم اسفند (اولین آبیاری)آبکود هیومیک اسید20 لیتر در هکتار همراه با آبیاری توسعه و رشد ریشه
10 52 10 آبکود 100 گرم برای هر درختتوسعه و رشد ریشه
آبکود کلات آهن100 گرم برای هر درختتامین عنصر آهن
همزمان با ظهور میوه و ریز شکوفه ها. سمپاشی مرحله اول مباره با کرمسمپاشی فن والریت1 لیتر سم در 1000 لیتر آب جلوگیری از کرمی شدن میوه
نخودی شدن میوهآبکود 20 20 20100 گرم برای هر درختدرشتی میوه
آبکود کلات آهن100 گرم برای هر درختدر صورت زردی برگ
آبکود هیومیک اسید 20 لیتر در هکتار همراه با آبیاری جذب بهتر کود ها
محلول پاشی کود میکرو 2 لیتر کود در 1000 لیتر آب تامین روی مس منگنز
مرحله دوم مبارزه با کرم (20 روز بعد از سمپاشی مرحله اول کرم)سمپاشی دیازینون2 لیتر سم در 1000 لیتر آب جلوگیری از کرمی شدن میوه
فندقی شدنآبیاری 36 12 12100 گرم برای هر درختدرشت شدن و رنگ گیری میوه
محلول پاشی فسفر کلات2 لیتر سم در 1000 لیتر آبرنگ گیری
محلول پاشی پتاس کلات2 لیتر سم در 1000 لیتر آبدرشت شدن
در صورت ظهور کنه (خاک گرفتگی برگ ها)سمپاشی آبامکتین ۱ لیتر سم در 1000 لیتر آب کنه کشی
بعد از برداشت محصولمحلول پاشی فروت ست3 لیتر در 1000 لیتر آب حفظ و نگهداری گل و میوه سال بعد
بعد از ریزش برگ درختان سمپاشی بردوفیکس 5 لیتر سم در 1000 لیتر آب کنترل بیماری های قارچی

بادام درختی از خانواده Rosaceace و گونه Amygdalus است. درخت بادام چندساله و خزان‌دار است و در شرایط آب و هوایی مدیترانه‌ای و در نواحی که دارای تابستان‌های گرم و خشک و زمستان ملایم باشند به خوبی رشد می‌کند.

کوددهی درختان بادام با شروع باردهی بر اساس نیاز کودی درختان و با توجه به تجزیه خاک و برگ صورت می‌گیرد. مقدار کود برای هر درخت با توجه به سن و حجم درخت تغییر می‌کند. به منظور تقویت درخت، رشد بهتر و تولید شاخه‌های بیشتر از کودهای شیمیایی و آلی استفاده می‌شود.

تغذیه درخت بادام هر سال از پاییز و پس از چیدن میوه شروع می‌شود و تا سال بعد بسته به شرایط باغ و درخت ادامه می‌یابد. یک برنامه غذایی موثر می‌تواند به افزایش محصول، ماندگاری میوه بر روی شاخه و تقویت درخت کمک کند. برای داشتن باغی سالم و محصولاتی باکیفیت قطعاً به مراقبت‌های غذایی و برنامه کودی منظم نیاز دارید. در ادامه کیمیاکشت یک برنامه غذایی مناسب و مراحل حساس تغذیه و مراقب از درخت بادام را ارائه می‌کند. امید است این توصیه‌ها راهگشای باغداران عزیز باشد.

به طور کلی مهم‎ترین مراحل کوددهی درخت بادام شامل: کوددهی زمستانه(چالکود)، تورم جوانه‌ها، بعد از گلدهی تا ظهور میوه ، تشکیل میوه، پر شدن مغز، بعد از برداشت و قبل از خزان.

کوددهی زمستانه
بهترین کود درخت بادام در این مرحله کودهای چالکود هستند. کودهای چالکود کودهایی هستند که در زمان خواب درخت در اختیار آن قرار می‌گیرد تا ریشه درخت در زمان بیدار شدن از این کودها استفاده کند. کود چالکود برای درخت بادام اگر با آزمایش خاک انجام شود خیلی بهتر است؛ زیرا می‌توان کمبودها را بهتر شناسایی کرد و از آن طریق اقدام به کوددهی نمود تا عناصر مورد نیاز درخت تأمین گردد.

هفته اول اسفندماه بهترین زمان سمپاشی اتیون همراه با روغن ولک با هدف کنترل آفات زمستان‌گذران است.

تورم جوانه‌های بادام قبل از باز شدن شکوفه‌ها

مرحله تورم جوانه‌ها در برنامه تغذیه درخت بادام یکی از مهم‌ترین مراحل تغذیه‌ای به حساب می‌آید. در این مرحله استفاده از دو کود مهم موجب تأمین نیروی کافی برای درخت می‌شود تا فصل رشد را با قدرت شروع کند.

محولپاشی کود فروت‌ست با هدف حفظ و نگهداری گل و میوه که موجب افزایش عملکرد می‌گردد و آبکود هیومیک اسید در اولین آبیاری زمستانه که علاوه بر رشد و توسعه سیستم ریشه‌ای درخت، باعث جذب بهتر دیگر کودها نیز می‌شود. یکی از بهترین کودها در این مرحله و در آبیاری اول کودهای فسفر بالا، مانند کود 10 52 10 است. این کودها باعث اصلاح خاک و افزایش جذب مواد مغذی و کودها از طریق ریشه می‌شود.

در نیمه دوم اسفندماه برای تأمین اهن مورد نیاز درخت، می‌توان از آبکود کلات آهن استفاده کرد
در اواخر اسفند ماه نیز استفاده از کودهای آمینواسید برای افزایش مقاومت جوانه‌ها درخت بادام را نسبت به تنش‌هایی مانند سرمازدگی مقاوم می‌کند.

بعد از گلدهی تا ظهور میوه

بعد از گلدهی تا ظهور میوه کوددهی باید به صورت محلولپاشی و آبیاری انجام شود. بهترین کودها در این زمان کودهای کامل و محرک‌های رشد هستند که تاثیر زیادی در افزایش عملکرد درخت دارند. این مرحله معمولا از اواخر فروردین شروع شده و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد. به طور کلی هدف از کوددهی تقویت همه جانبه درخت و آماده کردن آن برای پر کرن مغز بادام و جلوگیری از ریزش آن است.

در این مرحله توصیه می‌شود از کود 20 20 20 همراه با هیومیک اسید به صورت آبیاری استفاده شود. علاوه بر آن استفاده از کودهای ریزمغذی به صورت محلول‌پاشی یا آبیاری تأثیر زیادی در تقویت درخت دارد. در میان عناصر ریزمغذی ، دو عنصر روی و بور اهمیت بیشتری در تشکیل و توسعه میوه در بادام دارند. روی از عناصر ریزمغذی است که جهت تشکیل و تولید میوه مناسب با اندازه مناسب آن مورد نیاز است. بُر نیز برای متابولیسم گیاهان لازم است. همچنین این عنصر نقش مهمی در جوانه زنی و رشد لوله گرده دارد. در صورت کمبود بر گلها به دلیل عدم تلقیح ، ریخته و یا به میوه های کوچک تبدیل می‌شود. در درختان بادام، کمبود بر موجب تولید صمغ در میوه‌های جوان می‌گردد.

مرحله تشکیل میوه

در این مرحله مغز بادام شروع به تشکیل شدن می‌کند. مشکل اساسی در این مرحله سیاه شدن مغز بادام است که معمولاً به دلیل کمبود پتاسیم است. عنصر پتاسیم برای پر شدن و سفید شدن مغز بادام ضروری است. در کنار آن خرید کود آهن استفاده از آن به عنوان کود درخت بادام برای افزایش سبزی برگ درختان امری ضروری و واجب است. کمبود آهن در درختان بادام شایع است و موجب زردی برگ درخت و در نهایت اختلال در عملکرد گیاه می‌شود. توصیه ما در این مرحله استفاده از کودهای کامل پتاسیم بالا به همراه هیومیک اسید به صورت آبیاری است. کودهای پتاسه مانند سیلیکات پتاسیم جهت افزایش سطح برگ و جلوگیری از تغذیه آفات از برگ و همچنین جلوگیری از آفتاب سوختگی که بسیار شایع است، مناسبند. در کنار تمامی این کودها استفاده از ترکیبات مقاوم کننده به منظور کاهش دوره سمپاشی نیز پیشنهاد می‌شود.

پر شدن مغز بادام

مهمترین عناصری که در این بازه زمانی به عنوان کود باید در اختیار درخت قرار بگیرد پتاسیم و کلسیم هستند. پتاسیم برای پر شدن مغز بادام و کلسیم برای افزایش عمر انبارداری و افزایش کمیت و کیفیت بادام باید استفاده شود. استفاده از این کودها با اسید هیومیک به صورت آبیاری و استفاده از کود کلسیم به همراه آمینو اسید به صورت محلول پاشی پیشنهاد می‌شود.

کوددهی با کودهای پتاسیم بالا باید 2 تا 3 دوره ادامه پیدا کند. با نزدیک شدن به فصل برداشت، می‌توان از کودهای حاوی پتاسیم بالاتر استفاده کرد.

سولوپتاس یکی از مهمترین کودهای پتاس بالاست که بایستی حداقل 1 دوره به صورت آبیاری در برنامه تغذیه درخت بادام استفاده شود. علاوه بر این در تابستان برای جلوگیری از به وجود آمدن عارضه آفتاب سوختگی و همچنین افزایش مقاومت درخت نسبت به آفات مکنده مانند کنه استفاده از کود سیلیکات پتاسیم به شدت پیشنهاد می‌شود. استفاده از سیلیکات پتاسیم از قبل از شروع گرمای شدید یعنی اواسط خرداد ماه باید شروع شود و 2 تا 3 مرحله تا اواخر مرداد ماه در برنامه تغذیه درخت بادام باید ادامه پیدا کند.

بعد از برداشت و قبل از خزان

این مرحله معمولاً از اواسط شهریور ماه شروع شده و تا اواسط آبان ماه ادامه دارد. یکی از مهمترین مراحل کوددهی در برنامه تغذیه درختان بادام مرحله بعد از برداشت محصول است. کوددهی در این زمان موجب می‌شود در سال آینده بارردهی درخت تضمین شود. دو کود مهم و ضروری فروت ست و سولوپتاس در این مرحله باید استفاده شوند.

استفاده از کود فروت‌ست به صورت محلولپاشی در این مرحله انرژی مورد نیاز درخت برای باردهی سال بعد را تأمین می‌کند و از سال‌آوری جلوگیری می‌کند. بعد از برداشت میوه و همراه با آبیاری آخر درخت بادام استفاده از کود سولوپتاس به منظور غلیظ کردن شیره گیاهی و در نهایت افزایش مقاومت درختان در برابر سرمازدگی به شدت پیشنهاد می‌شود.

نکات کلیدی و مهم در برنامه کوددهی بادام

موارد و مقادیر توصیه شده در برنامه کوددهی بادام کاملاً عمومی است و به شرایط محیطی و امکانات موجود بستگی دارد. برای آگاهی از میزان دقیق کود، به انجام آزمایش‌های آب و خاک نیاز است.

  • در صورت نیاز به اختلاط کودها با کارشناسان کشاورزی مشورت نمایید.
  • در خاک‌های قلیایی و شور توصیه می‌شود مصرف کودهای گوگردی و کودهای هیومیک اسید تکرار گردد.
    در صورت شور بودن خاک از ترکیب ضد شوری دی‌سالین استفاده شود.
  • جهت حلالیت بهتر کود و یا سموم پودری ابتدا آن را در یک گالن به تدریج ریخته و کامل حل نموده و سپس به تانکر مرکزی انتقال داده می شود.
  • جهت اختلال چند کود و یا سم و یا ابتدا در مقادیر کوچک تست و بعد مصرف نمایید.
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته محتوای وبلاگ