نتایج بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
post

نتایج بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
post

جدول برنامه غذایی زردآلو

جدول برنامه غذایی زردآلو
5/5

فهرست مطالب

جدول برنامه غذایی زردآلو

تشخیص زمان درست مصرفنوع ماده مصرفی میزان مصرفکاربرد
فصل زمستان (آذر، دی، بهمن، اسفند). قبل بیدار شدن درختچالکود کامل (حاوی عناصر ماکرو و میکرو) 1 الی 3 کیلوگرم برای هر درخت تامین عناصر غذایی درخت
هفته اول اسفندسمپاشی اتیون به همراه روغن ولک 1 لیتر سم اتیون در 1000 لیتر آب کنترل آفات زمستان گذران
20 لیتر روغن هاورش در 1000 لیتر آب
نیمه دوم اسفند همزمان با تورم جوانه های درخت قبل از باز شدن شکوفه هامحلول پاشی فروت ست3 لیتر فروت ست در 1000 لیتر آب حفظ و نگهداری گل و میوه
نیمه دوم اسفند (اولین آبیاری)آبکود هیومیک اسید20 لیتر در هکتار همراه با آبیاری توسعه و رشد ریشه
10 52 10 آبکود 100 گرم برای هر درختتوسعه و رشد ریشه
آبکود کلات آهن100 گرم برای هر درختتامین عنصر آهن
همزمان با ظهور میوه و ریز شکوفه ها. سمپاشی مرحله اول مباره با کرمسمپاشی فن والریت1 لیتر سم در 1000 لیتر آب جلوگیری از کرمی شدن میوه
نخودی شدن میوهآبکود 20 20 20100 گرم برای هر درختدرشتی میوه
آبکود کلات آهن100 گرم برای هر درختدر صورت زردی برگ
آبکود هیومیک اسید 20 لیتر در هکتار همراه با آبیاری جذب بهتر کود ها
محلول پاشی کود میکرو 2 لیتر کود در 1000 لیتر آب تامین روی مس منگنز
مرحله دوم مبارزه با کرم (20 روز بعد از سمپاشی مرحله اول کرم)سمپاشی دیازینون2 لیتر سم در 1000 لیتر آب جلوگیری از کرمی شدن میوه
فندقی شدن میوه
آبکود 36 12 12 100 گرم برای هر درخت درشت شدن و رنگ گیری میوه
محلول پاشی کلسیم 2 لیتر کود در 1000 لیتر آب جلوگیری از پفکی و پوک شدن میوه و افزایش انبار داری
محلول پاشی فسفر کلات 2 لیتر سم در 1000 لیتر آب رنگ گیری
محلول پاشی پتاس کلات 2 لیتر سم در 1000 لیتر آب درشت شدن
در صورت ظهور کنه (خاک گرفتگی برگ ها) سم پاشی آبامکتین ۱ لیتر سم در 1000 لیتر آب کنه کشی
بعد از برداشت محصول سم پاشی فروت ست 3 لیتر در 1000 لیتر آبحفظ و نگهداری گل و میوه سال بعد
بعد از ریزش برگ درختان سمپاشی بردوفیکس 5 لیتر سم در 1000 لیتر آبکنترل بیماری های قارچی

برنامه غذایی زردآلو

اولین و مهمترین کار در مدیریت باغ زردآلو انتخاب یک برنامه غذایی مناسب است. هدف از انتخاب برنامه غذایی زردآلو به دست آوردن میوه‌ی باکیفیت در بالاترین تناژ در واحد سطح می‌باشد. باید توجه داشت که زردآلو برای رشد اصولی نیاز به کوددهی و تغذیه منظم و دقیق دارد. یافتن بهترین کود برای درخت زردآلو در کنار آگاهی از نحوه محلول‌پاشی و جنس خاک می‌تواند عامل مؤثری برای باردهی بهتر درختان باشد.

کیمیاکشت در این مقاله ضمن معرفی ضروری‌ترین مراحل کوددهی، به روش‌های مناسب کوددهی و مراحل حساس مبارزه با آفات طی دوره شد و باردهی خواهد پرداخت. امید است مطالعه این مقاله برای باغداران عزیز راهگشا باشد.

  • چالکود زمستانه:

چالکود راهکاری مناسب جهت جبران کمبود عناصر غذایی درختان است. چالکود مزایای زیادی دارد و موجب رشد بهتر گیاه و کیفیت بالاتر میوه‌ها می‌شود. قبل از انجام هرگونه کوددهی، بایستی از بستر باغ مورد نظر آزمایش خاک تهیه شود. سپس با توجه به نتیجه آزمایش می‌توان با استفاده از انواع کودهای گوگردی، معدنی و حیوانی پوسیده و عناصر ماکرو و میکرو، نیازهای درخت را از طریق چالکود زمستانه برطرف نمود.

کوددهی زمستانه (آذر، دی، بهمن، اسفند) درخت زردآلو باید شامل ترکیبات کاملی از عناصر ماکرو و میکرو باشد، بدین منظور می‌توان انواع کودهای مورد نیاز را با هم ترکیب و در چالکود ریخت یا اینکه از کودهای گرانوله محصوص چالکود استفاده کرد. همچنین استفاده از کود اسید هیومیک در این زمان سبب می‌شود که درختان قدرت مضاعف برای باردهی در فصل بهار و همچنین قدرت مقاومت در برابر تنش‌های محیطی به ویژه مقاومت در برابر سرمازدگی بهاره را داشته باشند.

هفته اول اسفند ماه زمان مناسبی برای سمپاشی با هدف کنترل آفات زمستان‌گذران است. استفاده از سم اتیون و روغن هاورش در این مرحله توصیه می‌گردد.

تورم جوانه‌ها، قبل از شکوفه‌دهی

در نیمه دوم اسفند ماه همزمان با تورم جوانه‌های درختان زردآلو و قبل از باز شدن شکوفه‌ها، توصیه می‌شود مجلول‌پاشی فروت‌ست انجام شود. فروت‌ست با ترکیبات منحصربفرد خود، علاوه بر تأمین انرژی جوانه‌ها در ابتدای فصل رویش، موجب حفظ و نگهداری گل و میوه می‌شود، درنتیجه میزان عملکرد افزایش می‌یابد.

نیمه دوم اسفندماه و در اولین آبیاری، بهترین زمان برای استفاده از هیومیک‎ اسید به منظور رشد و توسعه سیستم ریشه‌ای است، در کنار استفاده از اسید هیومیک کودهای کامل ان پی کا با درصد فسفر بالا نیز توصیه می‌شود، زیرا عنصر فسفر نقش مهمی در توسعه سیستم ریشه‌ای دارد. در صورت کمبود عنصر آهن توصیه می‌شود در همین زمان کلات آهن نیز به صورت آبکود مصرف شود.

توصیه می‌شود تمام ترکیبات کودی مورد نیاز درخت به همراه اسید هیومیک برای باردهی بیشتر در نیمه دوم اسفند ماه مورد استفاده قرار ‌گیرد.

همزمان با ظهور میوه و ریزش شکوفه‌ها

این مرحله از رشد درخت زردآلو، حساس‌ترین زمان برای مبارزه با کرم‌زدگی میوه‌هاست. به همین جهت باید اولین مرحله مبارزه با کرم از طریق سمپاشی فن‌والریت انجام شود.

  • نخودی شدن میوه:
    مرحله نخودی شدن، زمان مناسب برای استفاده از کودهای کامل متعادل ماند کود سه بیست است، عناصر موجود در این کودها به افزایش سایز میوه کمک می‌کند. محلول‌پاشی عناصر میکرو در این مرحله، رشد سالم در ویژگی‌های فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و متابولیک گیاه را افزایش می‌دهند. استفاده از عناصر ماکرو و میکرو در کنار هم افزایش رشد و درنتیجه بهبود عملکرد را به دنبال خواهد داشت. در صورت زرن شدن برگ‌ها در این مرحله استفاده از آبکود کلات آهن نیز توصیه می‌گردد.
    قابل ذکر است که استفاده از هیومیک اسید در کنار تمام این کودها، مانند سایر مراحل سبب افزایش جذب عناصر مغذی می‌گردد و در وزن‌گیری، درشت و باکیفیت شدن میوه‌ها تأثیر زیادی می‌گذارد و سبب افزایش راندمان و باردهی درختان می‌شود.
    مرحله نخودی شدن زمان مناسبی برای دومین مرحله مبارزه با کرمی شدن میوه‌های زردآلو است. به هیمن دلیل بایستی به فاصله 20 روز از سمپاشی اول، سمپاشی با سم دیازینون انجام شود.
  • فندقی شدن میوه:
    مرحله فندقی شدن، زمان توقیت درختان به منظور افزایش سایز میوه و رنگ‌گیری بهتر است. در این مرحله توصیه می‌شود از کودهای پتاس بالا مانند 36 12 12 استفاده شود؛ همچنین محلول‌پاشی فسفر کلات‌شده برای رنگ‌گیری بهتر و پتاس کلات‌شده جهت درشت شدن میوه‌ها انجام شود. محلول‌پاشی کودهای کلسیم‌دار نیز از پوک و پفکی شدن میوه‌ها جلوگیری می‌کند. عمصر کلسیم در کنار فسفر وپتاس خاصیت انبارداری میوه‌ها را بالا می‌برد و بازده اقتصادی را افزیش می‌دهد.
    در صورت ظهور کنه و خاک گرفتگی برگ‌ها در این مرحله توصیه می‌شود، سمپاشی آبامکتین انجام شود.

بعد از برداشت محصول

کوددهی در پاییز و یا به عبارتی پس از برداشت میوه باید با هدف تقویت درختان برای گذر از زمستان و تقویت جوانه‌های بارده برای سال بعد صورت پذیرد، استفاده از فروت ست یا به عبارت دیگر استفاده از عناصر ریزمغذی به منظور تقویت و تولید جوانه‌های میوه‌دهنده در سال بعد مؤثر خواهد بود. فروت‌ست با تقویت درخت علاوه بر نگهداری بهتر گل و میوه در سال بعد، قدرت درختان در مواجهه با سرما و یخبندان زمستانه را افزایش می‌دهد.

بعد از ریزش برگ درختان

توصیه می‌شود پس از ریزش برگ درختان زردآلو، سمپاشی بردوفیکس، با هدف کنترل بیماری‌های قارچی انجام شود.

نکات مهم کوددهی درختان زردآلو

  • در کوددهی درخت زردآلو به ویژه در روش محلول‌پاشی باید توجه کرد که کوددهی موجب ریزش شکوفه‌ها نشود.
  • محلول‌پاشی باید به صورت مه‌پاشی انجام شود تا برگ‌ها دچار سوختگی نشوند.
  • میزان توصیه شده کود جهت محلولپاشی برای هزار لیتر آب و میزان توصیه کود برای مصارف آبیاری یک هکتار می‌باشد.
  • بعد از کوددهی، درخت زردآلو باید به سرعت آبیاری شود تا مواد مغذی کود به سطح ریشه برسند.
  • باغداران باید کود را با دقت اندازه‌گیری کنند، زیرا استفاده بیش از حد کود می‌تواند درخت زردآلو را بسوزاند و منجر به ایجاد رواناب‌های آلوده به نیتروژن شود.
  • در خاک‌های قلیایی و شور توصیه می‌شود مصرف کودهای گوگردی و کودهای هیومیک اسید تکرار گردد.
  • جهت حلالیت بهتر کود و یا سموم پودری ابتدا آن را به تدریج در یک گالن 5 لیتری ریخته و کاملاً حل نمایید، سپس به تانکر مرکزی انتقال داده شود.
  • در صورت ممکن با تانکرهای دارای همزن سمپاشی کنید.
  • بهترین زمان جهت محلول‌پاشی غروب و یا اوایل صبح می‌باشد.
  • جهت اختلاط چند کود و یا سم ابتدا در مقادیر کوچک تست و بعد مصرف نمایید.
  • محلول کود آماده شده را در اسرع وقت استفاده کنید.
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته محتوای وبلاگ