نتایج بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
post

نتایج بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
post

جدول برنامه غذایی هلو

جدول برنامه غذایی هلو
5/5

فهرست مطالب

جدول برنامه غذایی هلو

تشخیص زمان درست مصرفنوع ماده مصرفی میزان مصرفکاربرد
فصل زمستان (آذر، دی، بهمن، اسفند). قبل بیدار شدن درختچالکود کامل (حاوی عناصر ماکرو و میکرو) 1 الی 3 کیلوگرم برای هر درخت تامین عناصر غذایی درخت
هفته اول اسفندسمپاشی اتیون به همراه روغن ولک 2 لیتر سم اتیون در 1000 لیتر آب کنترل آفات زمستان گذران
20 لیتر روغن هاورش در 1000 لیتر آب
نیمه دوم اسفند همزمان با تورم جوانه های درخت قبل از باز شدن شکوفه هامحلول پاشی فروت ست3 لیتر فروت ست در 1000 لیتر آب حفظ و نگهداری گل و میوه
نیمه دوم اسفند (اولین آبیاری)آبکود هیومیک اسید20 لیتر در هکتار همراه با آبیاری توسعه و رشد ریشه
10 52 10 آبکود 100 گرم برای هر درختتوسعه و رشد ریشه
آبکود کلات آهن100 گرم برای هر درختتامین عنصر آهن
همزمان با ظهور میوه و ریز شکوفه ها. سمپاشی مرحله اول مباره با کرمسمپاشی فن والریت1 لیتر سم در 1000 لیتر آب جلوگیری از کرمی شدن میوه
همزمان با ظهور میوه و ریز شکوفه ها. کنترل بیماری لکه غربالیسمپاشی کاپتان2 کیلوگرم سم در 1000 لیتر آبروی برگ سوراخ می شود و روی میوه لکه
نخودی شدن میوهآبکود 20 20 20100 گرم برای هر درختدرشتی میوه
آبکود کلات آهن100 گرم برای هر درختدر صورت زردی برگ
آبکود هیومیک اسید 20 لیتر در هکتار همراه با آبیاری جذب بهتر کود ها
محلول پاشی کود میکرو 2 لیتر کود در 1000 لیتر آب تامین روی مس منگنز
مرحله دوم مبارزه با کرم (20 روز بعد از سمپاشی مرحله اول کرم)محلول پاشی دیازینون2 لیتر سم در 1000 لیتر آب جلوگیری از کرمی شدن میوه
یک هفته بعد در صورت ظهور سفیدک پودریمحلول پاشی آذیلون1 لیتر سم در 1000 لیتر 1 لیتر سم در 1000 لیتر
گردویی شدن میوه
آبکود 36 12 12 100 گرم برای هر درخت درشت شدن و رنگ گیری میوه
محلول پاشی کلسیم 2 لیتر کود در 1000 لیتر آب افزایش انبار داری
محلول پاشی فسفر کلات 2 لیتر سم در 1000 لیتر آب رنگ گیری
محلول پاشی پتاس کلات 2 لیتر سم در 1000 لیتر آب درشت شدن
در صورت ظهور کنه (خاک گرفتگی برگ ها) سم پاشی آبامکتین ۱ لیتر سم در 1000 لیتر آب کنه کشی
20 روز بعد از برداشت محصولسم پاشی فروت ست 3 لیتر در 1000 لیتر آبحفظ و نگهداری گل و میوه سال بعد
بعد از ریزش برگ درختان سمپاشی بردوفیکس 5 لیتر سم در 1000 لیتر آبکنترل بیماری های قارچی

برنامه غذایی هلو

هلو گیاهی درختی و كوچك با تاج پوشش گسترده به طول ۵/۳-۲ متر است. درخت هلو معمولاً عمر كوتاهی دارد و تنها ۲۰-۱۵ سال دوام می‌آورد. طول عمر درختان هلویی كه در باغ‌های پرورشی كاشته می‌شوند بسیار كمتر از این رقم است و معمولاً این درختان چیزی در حدود هشت سال عمر می‌كنند. نکته مهم در باغداری موفق، رسیدن به میزان برداشت چند برابر و صرفه اقتصادی بیشتر است که از طریق یک برنامه غذایی کارآمد حاصل می‌گردد.
ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم از جمله عناصری هستند که درختان هلو برای رشد و باروری به آن‌ها نیاز مبرم دارند. این عناصر در خاک سالم وجود دارند. نیتروزن از جمله مواد مغذی است که در رشد و پرورش درختان هلو بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در برنامه غذایی درخت هلو انتخاب کود مناسب اهمیت بسزایی دارد. این برنامه کودی می‌تواند عملکرد درختان هلو و کیفیت و کمیت محصول را افزایش دهد. در این مقاله برآنیم تا یک برنامه غذایی مفید و مناسب را به شما ارائه نماییم.
مهم‌ترین مراحل کوددهی در دوره رشد و محصول‌دهی درخت هلو به شرح زیر می‌باشد:

  • چالکود زمستانه:
    باید بدانیم تغذیه درختان میوه در فصل پاییز و زمستان بسیار مهم است. از میان مراقبت‌هایی که در فصل خواب درختان انجام می‌شود، بدون شک مهمترین مراقبت، استفاده از کودهای مناسب جهت افزایش راندمان گیاه در فصل آتی خواهد بود. چالکود زمستانه یکی از مهم‌ترین مراحل تغذیه‌ای درختان میوه، ازجمله هلو محسوب می‌شود. توصیه می‌شود از اواخر پاییز تا زمستان (آذر، دی، بهمن، اسفند) و قبل از بیدار شدن درخت، چالکود کامل شامل کود دامی پوسیده یا ورمی کمپوست به همراه گوگرد گرانوله و کودهای ماکرو به میزان1 الی 3 کیلوگرم برای هر درخت استفاده شود. چالکود در تأمین عناصر غذایی درخت نقش بسزایی دارد.
    همچنین در هفته اول اسفند، سمپاشی اتیون به همراه روغن ولک جهت کنترل آفات زمستان‌گذران توصیه می‌گردد.
  • تورم جوانه‌ها:
    در نیمه دوم اسفندماه، همزمان با تورم جوانه‌های درخت و قبل از باز شدن شکوفه‌ها، محلول‌پاشی فروت ست توصیه می‌گردد. کود فروت ست در ترکیب خود عناصر نیتروژن، بُر و روی دارد و قادر است انرژی مورد نیاز جوانه‌ها در ابتدای فصل رویش را تأمین کند. استفاده از این کود به همراه سایر ریز مغدی ها می‌تواند انرژی لازم جهت شکوفه دهی را فراهم آورد و مانع از ریزش گل ها شده بنابراین گل‌های بیشتری به میوه هلو تبدیل می‌شوند؛ همچنین استفاده از کودهای پتاسه و هیومیک اسید در اولین آبیاری در همین بازه زمانی موجب رشد و توسعه سیستم ریشه‌ای می‌شود. استفاده از کودهای کلاته آهن در این مرحله عنصر آهن مورد نیاز درخت را فراهم می‌کند. توصیه کیمیاکشت به کار بردن کود هیومیک اسید همراه با آب آبیاری و کودهای NPK 10 52 10 و کلات آهن به میزان 100 گرم برای هر درخت می‌باشد.
    ظهور میوه و ریزش شکوفه‌ها:
    بعد از ریزش شکوفه‌ها، باید از کودهای مکمل استفاده گردد تا روند میوه‌دهی درخت هلو به خوبی انجام شود، عناصر مناسب درخت هلو در این مرحله شامل نیتروژن، فسفر و پتاسیم می‌باشند.‌ توصیه می‌شود در این مرحله از کودهای ان پی کا تعادلی و عناصر ریزمغذی برای تقویت، افزایش رشد و تشکیل میوه‌های با کیفیت استفاده شود؛ همچنین در این مرحله باید برای مباره با کرمی شدن میوه‌ها، سمپاشی فن والریت توصیه می‌گردد؛ نیز برای کنترل بیماری لکه غربالی سمپاشی با سم کاپتان مناسب است.
    رشد میوه تا نخودی شدن:
    در این مرحله استفاده از کودهای کامل ان پی کای متعادل مانند سه بیست جهت درشت شدن میوه‌ها توصیه می‌گردد. استفاده از هیومیک اسید موجب جذب بهتر کودها می‌شود و محلول‌پاشی با کودهای میکرو عناصر ریزمغذی مورد نیاز مانند روی، مس و منگنز را تأمین می‌کند که موجب افزایش سرعت رشد و نمو و افزایش محصول در درخت می‌گردد. در صورت زرد شدن برگ‌ها در این مرحله می‌توان از آبکود آهن کلات‌شده استفاده کرد. در این زمان دومین مرحله مبارزه با کرمی شدن میوه‌ها با فاصله بیست روز پس از سمپاشی اولیه با سم دیازینون توصیه می‌گردد؛ همچنین یک هفته بعد در صورت ظهور سفیدک پودری می‌توان محلول‌پاشی آذیلون را انجام داد.
  • گردویی شدن میوه:
    در این مرحله استفاده از کودهای حاوی کلسیم باعث تسهیل انتقال قند در گیاه و تحریک رشد گیاه و بهبود رشد میوه می‌شود. عنصر بُر هم در کیفیت میوه و کمک به انتقال کلسیم در گیاه نقش دارد؛ همچنین استفاده از کودهای حاوی پتاسیم به افزایش سایز، رنگ و کیفیت میوه کمک می کند.
    کیمیاکشت توصیه می‌کند در این مرحله برای درشت شدن و رنگ‌گیری میوه، 100 گرم کود کامل 36 12 12 برای هر درخت به صورت آبکود استفاده شود؛ همچنین محلول‌پاشی کلسیم جهت افزایش کیفیت انبارداری، محلول‌پاشی فسفر کلات‌شده برای رنگ‌گیری بهتر میوه‌ها و محلول‌پاشی کود پتاس کلات‌شده به میزان جهت درشت شدن میوه‌ها مناسب است. در این مرحله در صورت ظهور کنه و خاک گرفتگی برگ‌ها،سم‌پاشی آبامکتین توصیه می‌گردد.
  • پس از برداشت:
    کوددهی در پاییز و یا به عبارتی پس از برداشت میوه باید با هدف تقویت درختان برای گذر از زمستان و تقویت جوانه‌های بارده برای سال بعد صورت پذیرد، استفاده از فروت ست یا به عبارت دیگر استفاده از عناصر ریزمغذی به منظور تقویت و تولید جوانه‌های میوه‌دهنده در سال بعد موثر خواهد بود. توصیه می‌شود 20 روز بعد از برداشت محصول ، محلول‎پاشی فروت ست جهت حفظ و نگهداری گل و میوه؛ همین‌طور سمپاشی بردوفیکس، پس از ریزش برگ درختان برای کنترل بیماری‌های قارچی انجام شود.

نکات کلیدی برنامه کامل تغذیه هلو

  • توصیه می‌شود هر ساله آزمایش خاک و برگ از باغ انجام شود تا انتخاب بهترین کود و تهیه برنامه غذایی متناسب با نیازهای درختان انجام شود.
  • در خاک‌های قلیایی و شور توصیه می‌شود مصرف کودهای گوگردی و کودهای هیومیک اسید نظیر اوریکس تکرار گردد.
  • جهت حلالیت بهتر کود و یا سموم پودری ابتدا آن را در یک گالن 5 لیتری به تدریج ریخته و کاملاً حل نموده و سپس به تانکر مرکزی انتقال داده شود.
  • در صورت ممکن با تانکرهای دارای همزن سمپاشی کنید.
  • بهترین زمان جهت محلولپاشی غروب و یا اوایل صبح می‌باشد
  • جهت اختلاط چند کود و یا سم ابتدا در مقادیر کوچک تست و بعد مصرف نمایید.
  • محلول کود آماده شده می‌بایست ظرف چند ساعت مصرف گردد. در غیر این صورت دچار مشکل خواهید شد.
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته محتوای وبلاگ