کود برای رنگ گیری سیب + عوامل تاثیرگذار در رنگدهی

کود برای رنگ گیری سیب
5/5

فهرست مطالب

کود برای رنگ گیری سیب باهدف تولید حجم بیشتری از رنگ‌دانه‌های آنتوسیانین (سیانیدین 3- گالاکتوزید) خصوصاً در ارقام قرمزرنگ این میوه مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. این‌ شگرد یکی از روش‌های موردتوجه در کشاورزی بوده که به کمک کودهای خاصی که حاوی افزودنی‌های شیمیایی مانند کراتین و هیدروکلریک اسید است، انجام می‌پذیرد. این کودها به رنگ سیب‌ها کمک کرده و جذابیت آن‌ها را در رنگ‌های مختلف قرمز، زرد و سبز افزایش می‌دهد. البته این کودها بهبود طعم و ارزش غذایی سیب‌ها را نیز به ارمغان آورده، اما به دلایل بهداشتی و محیطی، استفادۀ متناسب از این نوع کودها توصیه می‌شود.

راه‌های رنگ دار شدن سیب

برای داشتن سیب‌هایی بارنگ زیبا و درخشان، باید چند راهکار را در پیش گرفت. اولین مورد توجه به تغذیه و تدارک کود مناسب برای درختان به منظور رسیدن به رشد و توسعه صحیح آن‌ها است. همچنین تنظیم دما و نور مناسب در محیط اطراف درختان نیز بسیار اهمیت دارد. هرس در زمان خواب درخت و هرس سبز در زمان رشد میوه نیز  به داشتن سیب‌های بارنگ زیبا کمک میکند. درنهایت انتخاب پایه مناسب نیز بسیار مهم بوده و باید پایه‌های پاکوتاه یا نیمه پاکوتاه را انتخاب کرد تا به رشد مناسب درختان سیب و رنگ پذیری آنها در زمان مشخص کمک نمود.

راه‌های رنگ دار شدن سیب

عوامل تأثیرگذار در رنگ دار شدن سیب

از معضلاتی که به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم بر رنگ آوری سیب تأثیر منفی دارند، باید به بهره‌برداری نادرست از خاک (کاهش مواد معدنی)، استفاده زیاد از کودهای شیمیایی و وجود شرایط کم‌آبی اشاره نمود. حال‌آنکه با بهبود شرایط محیطی مانند نور (طول‌موج 350، 450 و 650 نانومتر) و دما (18 تا 25 درجه سانتی‌گراد) و استفاده از کود برای رنگ گیری سیب می‌توان بر چالش‌های موجود غلبه نمود و سیب‌هایی خوش‌رنگ را حتی برای صادرات عرضه داشت. چراکه با این تمهید فرآیند تشکیل و سنتز آنتوسیانین مهم‌ترین عنصر رنگ آوری سیب خصوصاً در شدت نور UV-B تقویت‌شده که این امر سبب توسعه رنگ سیب می‌گردد.

عوامل تأثیرگذار در رنگ دار شدن سیب

مزایای رنگ دهی میوه سیب

کود برای رنگ گیری سیب به دلیل افزایش مواد معدنی تنها یک مزیت را عاید باغداران نمی‌کند. بلکه از جنبه‌های مختلف تأثیرات گران بهایی بر محصولات باغی دارد. باهم برخی از مهم‌ترین این مزایا را بررسی می‌کنیم.

  • افزایش جذابیت و زیبایی میوه
  • حفظ تازگی و طول عمر میوه
  • ارتقا ارزش‌افزوده محصول
  • جلوگیری از فساد و پوسیدگی میوه
  • ایجاد تفاوت و تنوع در محصولات
  • تغییر طعم و عطر میوه
  • افزایش مقاومت میوه در برابر عوامل محیطی
  • جلوگیری از اکسیداسیون و تغییر رنگ میوه
  • جذب بیشتر مصرف‌کننده به‌واسطه ظاهر جذاب‌تر
  • افزایش ارزش تجاری محصولات میوه‌ای

مزایای رنگ دهی میوه سیب

کود مناسب برای رنگ دهی سیب

برای رنگ‌آمیزی سیب‌ها، استفاده از کود مناسب و اصولی امری ضروری است. کود «کالر بلوم شوک» که با فناوری نانو فرآوری شده در افزایش رنگ سیب‌ها مؤثر می‌باشد. البته استفاده از کود «مولتی کمپلکس جنریت» که دارای هورمون رشد است، نیز به رشد بهتر و رنگ‌آمیزی مناسب سیب‌ها کمک می‌کند. همچنین کود «کا 60 شوک» که دارای پتاسیم بالا است، می‌تواند در افزایش رنگ و طعم میوه‌ها مؤثر باشد. درنهایت استفاده از کود «کا 66 جنریت» که به افزایش تناژ، رنگ‌آوری و طعم‌گیری کمک می‌کند، در دست‌یابی به سیب‌های باکیفیت و زیبا کساورزان را توانمند میسازد.

کود مناسب برای رنگ دهی سیب

عوامل تأثیرگذار بر میزان استفاده از کود رنگ دهی سیب

استفاده از کود برای رنگ گیری سیب به‌منظور تقویت رنگ و ارائه ظاهری جذاب به سیب‌ها، از دیرباز تاکنون موردتوجه کشاورزان قرارگرفته است. بااین‌حال، میزان استفاده از کود رنگ دهی سیب بسته به نوع کود، ترکیبات آن و شیوه کوددهی متفاوت است. البته عوامل مختلفی دیگری نیز بر این میزان تاثیرگذار هستند که باید به آن‌ها توجه شود. در این بخش به بررسی عوامل تأثیرگذار بر میزان استفاده از کود رنگ دهی سیب می‌پردازیم.

عوامل تأثیرگذار بر میزان استفاده از کود رنگ دهی سیب

  • تأثیر انواع کود رنگ دهی سیب:

اینکه چه نوع کودی را با چه ماهیتی (پودر، مایع) انتخاب کنیم در میزان و نحوه مصرف آن تاثیرگذار است. برای مثال کودهای مایع را بهتر است از طریق آبیاری و کودهای جامد را از روش چالکود در اختیار درختان قرار داد.

  • تأثیر ترکیبات کود رنگ دهی:

ترکیبات مختلف کود رنگ دهی سیب نقش مهمی در تصمیم‌گیری برای استفاده از آن‌ها دارند. به همین دلیل بررسی ترکیبات مؤثر و تأثیر آن‌ها بر درختان قبل از استفاده بسیار مهم است.

  • تأثیر شیوه کوددهی:

باغداران از شیوههای مختلفی برای کوددهی بهره میبرند که در این راستا باید بر حسب هر شیوه میزان مشخصی از کود را باهدف دریافت بهترین نتیجه انتخاب نمود.

  • تأثیر شرایط خاک:

خاک‌های حاوی مقدار مناسبی از عناصر غذایی و رطوبت، بهترین شرایط را برای رشد و توسعه سیب‌ها فراهم می‌کنند. بدین ترتیب ارزیابی و بهینه‌سازی شرایط خاکی علاوه بر تعیین میزان نیاز خاک به کود به افزایش رنگ دهی سیب کمک می‌کند.

  • تأثیر نوع ارقام سیب:

برخی از ارقام سیب در طبیعت به‌تنهایی دارای رنگ زیبا و جذابی هستند و نیازی به استفاده از کود رنگ دهی ندارند. درحالی‌که ارقام دیگر نیاز به تقویت رنگ برای آن‌ها احساس می‌شود. بدین ترتیب شناخت نوع ارقام سیب و نیاز آن‌ها به استفاده از کود رنگ دهی، در تعیین میزان استفاده از این کودها مؤثر باشد.

  • تأثیر شرایط محیطی:

شرایط محیطی مانند دما، نور و رطوبت نیز بر میزان استفاده از کود رنگ دهی سیب تأثیرگذار هستند، زیرا شرایط محیطی مناسب به تقویت رنگ و ظاهری جذاب‌تر برای سیب‌ها منجر شده و درنتیجه نیاز به استفاده از کود رنگ دهی را کاهش می‌دهد.

  • دستورالعمل‌ها و راهنمایی‌های موجود در بسته‌بندی کود رنگ آوری سیب:

شرکت‌های تولیدکننده کود رنگ دهی سیب معمولاً دستورالعمل‌ها و راهنمایی‌هایی را برای کشاورزان ارائه می‌دهند که در بهبود مصرف و استفاده بهینه از این کودها مؤثر است.

کود رنگ آوری سیب

سؤالات متداول:

1. بهترین زمان استفاده از کود رنگ گیری سیب چه زمانی است؟

بهترین زمان‌ استفاده از کود برای رنگ گیری سیب، غالباً هنگامی است که سیب‌ها شروع به رشد می‌کنند. در این زمان، کود رنگ گیری به سیب‌ها کمک کرده تا رنگ و طعم بهتری پیدا کنند. همچنین در دوره گلدهی و تشکیل میوه نیز می‌توان از این کود استفاده کرد تا میوه‌ها بهترین شکل و اندازه را بگیرند. ولی اغلب دو هفته قبل از برداشت در مراحل نهایی تشکیل میوه از این کود استفاده می‌کنند.

2. بهترین روش استفاده از کود  برای رنگ دهی سیب چه موردی است؟

برای انتخاب بهترین روش استفاده از کود برای رنگ دهی سیب، اولویت باید به محلول‌پاشی و آبیاری داده شود. با این روش، محلول کود به‌صورت مستقیم از طریق ریشه‌، برگ، شاخه و اندام‌های سبز گیاه واردشده و از جذب بهتری برخوردار می‌شود. البته با آبیاری منظم نیز محلول کود در خاک نفوذ کرده و به گیاهان اجازه می‌دهد تا بهترین و بهینه‌ترین رشد را داشته باشند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *