بهترین کود برای درخت گردو

5/5

فهرست مطالب

بهترین نوع کود برای درخت گردو 

نهال گردو تا زمانی که به باردهی برسد به انواع کودهای شیمیایی و حیوانی نیاز دارد؛ همچنین در طول زمان میوه‌دهی نیز این عناصر مغذی به رشد بیشتر میوه‌ها و درشت‌شدن آن‌ها کمک می‌کنند.

کودهای شیمیایی مورد استفاده حتماً باید حاوی عناصر ماکرو(پتاسیم، سدیم و فسفر) و نیز مقادیری از ریزمغذی‌ها باشند. کودهای حیوانی نیز در چهار دسته‌بندی قرار دارند که بهترین کود دامی برای درخت گردو کود دامی مرغی همراه با کودهای تجزیه‌شده گاوی و گوسفندی می‌باشد.

استفاده از کود مرغ به دلیل درصد بالای منیزیم، فسفر، پتاسیم و نیتروژن کارایی بالایی دارد و بدون افزایش غلظت نمک در خاک محصولات باغی را تغذیه می‌کند.

بهترین زمان کوددهی درخت گردو

زمان کوددهی اگر اشتباه انتخاب شود منجر به اتلاف انرژی و سرمایه می‌شود. هدف از کوددهی به درختان گردو افزایش باروری درخت گردو است؛ ولی با انتخاب اشتباه، منجر به تلف شدن درخت گردو می‌شود. زمان ایده‌آل کود دادن به درخت گردو بهار، پیش از آغاز فصل رویش شکوفه‌ها است.

البته در نظر داشته باشید در فصل‌های دیگر مانند پاییز نیز درخت گردو به کود نیاز دارد؛ چراکه درخت باید قوی باشد تا بتواند با سرمای زمستان مقابله کند. از طرفی وقتی به درخت کود داده می‌شود درخت به اندازه کافی انرژی دارد تا از آن برای خواب زمستانی خود استفاده کند و از ذخایر دیگر استفاده ننماید که این موضوع باعث افزایش محصول درخت گردو می‌گردد. کودی که در این فصل برای درخت گردو استفاده می‌کنید باید اندازه و عناصر مشخصی داشته باشد. بهترین کود پاییزی برای درخت گردو کودهای حیوانی، شیمیایی و کودهای زیستی هستند که هر کدام باید به مقدار مشخصی مصرف شوند.

نحوه تشخیص و انتخاب بهترین کود برای درخت گردو

اولین نکته در انتخاب بهترین کود برای درخت گردو این است که بدانیم، میزان و نحوه کوددهی، به نوع خاکِ زمین بستگی دارد. برای انتخاب مؤثرتر باید هر ساله آزمایش خاک کشاورزی را تمدید کنید. تفسیر نتیجه آزمایش خاک توسط متخصصان و دریافت توصیه‌های کودی بهترین راهکار برای پرورش بهتر این درخت است.

درخت گردو گیاهی پرمصرف است و به دلیل باردهی بالا، بزرگی و ریشه‌های فراوان به خاکی غنی از مواد غذایی نیاز دارد تا بتواند به خوبی رشد کند. تأمین مواد غذایی مورد نیاز این گیاه موجب افزایش رشد می‌گردد. صرفاً کوددهی بدون توجه به نیاز، سن و مرحله رشد گیاه نمی‌تواند نتیجه رضایت‌بخشی داشته باشد.

انتخاب کود مناسب در مراحل مختلف درخت گردو

اولین مرحله مهم در کود‌دهی درخت گردو مرحله جوانه‌زنی می‌باشد که با توجه به توسعه ریشه، در این مرحله نیاز به کودهای فسفردار و محرک رشد اهمیت دارد. علاوه بر فسفر نیتروژن یکی از عناصری است که در تشکیل کلروفیل برای شاخ و برگ نقش دارد و تأمین آن بر میزان فتوسنتز، رشد برگ و اندام هوایی و تشکیل قند تأثیر می‌گذارد و تأمین آن در مراحل اولیه رشد حایز اهمیت است. از سوی دیگر، درختان گردو برای تولید پروتئین نیاز مبرمی به نیتروژن دارند؛ بنابراین مصرف کود نیتروژن در ابتدای رشد مهم است

مرحله مهم دیگر، بعد از جوانه‌زنی و قبل از گلدهی درخت گردو است. در این مرحله بهتر است از روش محلول‌پاشی استفاده نمود.

در مرحله بعدی یعنی زمان ریزش گل و پس از گلدهی می‌توانیم از یک کود کامل استفاده کنیم که حاوی همه عناصر غذایی باشد.

در مرحله فندقی شدن که یکی از مراحل مهم کوددهی گیاه است باید از کودی حاوی عناصر ریزمغذی بهره ببریم. در این مرحله به آهن و منگنز نیاز داریم.

مرحله بعد، یعنی مرحله پوست نرم که درخت در این مرحله پوست سفت را می‌سازد و شروع به پر کردن مغز دانه می‌کند. در این مرحله همه عناصر باید در دسترس گیاه باشد؛ اما کلسیم و پتاسیم بیشتر مورد نیاز گیاه هستند و در صورت بروز اولین علایم کمبود به سرعت باید با محلول‌پاشی درمان شود.

در آخرین مرحله رشد فیزیولوژیک میوه یعنی مرحله پر شدن مغز دانه، به پتاس بالا نیاز داریم. این مرحله نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مرحله درصورتی که خاک شرایط بهینه را نداشته باشد ضرورت مصرف پتاس چندین برابر می‌شود که میزان مصرف کود بسته به نوع خاک و نیاز باغ متفاوت است و باید با نظر کارشناس انجام شود. کودهای پتاس بالا در انتقال قند و نشاسته در این درخت بسیار موثر هستند و تولید پروتئین را نیز در گردو بالا می‌برند. به همین دلیل است که اضافه کردن آن به کودهای شیمیایی، باعث رشد بهتر محصول و بالا رفتن کیفیت آنها و درشت شدنشان می‌شود.

بعد از مرحله برداشت و در پاییز در آخرین مرحله ریزش برگ می‌توان با اطلاع از میزان عناصر برگ و زمین به کوددهی اقدام کرد که باعث تأمین مواد غذایی درخت در سال آینده خواهد بود.

در فصل زمستان برای داشتن سال آینده بهتر، باید کودهای اوره، فسفاته ، پتاسه و کودهای حیوانی پوسیده و گوگرد و آهن را با توجه به آزمون خاک از اوایل دی‌ ماه تا اسفند ماه چالکود کرد.

 

شیوه کود‌دهی درخت گردو

درخت گردو نیز هم‌چون سایر درختان به دو روش چالکود و کودآبیاری، کوددهی می‌شود. به دلیل این‌که یک نهال گردو در سال‌های اولیه بسیار ضعیف است و باید مواد غذایی لازم به آن برسد تا بتواند ریشه‌هایی قوی و شاخه و برگ‌های پرپشت داشته باشد، باید بهترین کودها برای درخت گردو به صورت چالکود مورد استفاده قرار بگیرد. همین‌طور به دلیل اینکه کوددهی در پاییز باید مقاومت درختان و گیاهان را در برابر سرما و یخبندان بیشتر کند، باید از عناصر و مواد مورد نیاز برای این منظور بیشتر استفاده کرد. در این راستا، باید در کنار چالکود کودهای حیوانی، از کودهای شیمیایی نیز استفاده کرد. در فصل بهار و تابستان نیز می‌توانیم روی خاک را با خاک برگ و خاک‌های طبیعی بپوشانیم تا میزان نگهداری رطوبت نهال بیشتر شود.

نکات مهم در هنگام کوددهی درخت گردو

به‌خاطر داشته باشید که ریشه درخت گردو تا عمق 5 متری خاک و شعاع 7 متری درخت نیز حرکت می‌کند. بنابراین بهتر است کود درخت را زیر بدنه آن نریزید. از آنجایی که هیچ کودی به طور مستقیم نباید با ریشه تماس برقرار کند، بنابراین باید این کود بر روی خاک و یا در عمق بسیار کمی از خاک ترکیب و یا به صورت چالکود اضافه گردد.

به طور کلی می‌توان گفت که کودهای حاوی نیترات می‌تواند در تولید اسید آمینه و در نتیجه رشد طولی درخت گردو موثر باشد. کودهای حاوی فسفات در افزایش فتوسنتز درخت تاثیرگذار است و کودهای حاوی پتاسیم نیز در افزایش باردهی درخت موثر خواهد بود؛ بنابراین در سه سال اول، میزان کودهای نیترات باید بیش از دو کود مبنایی دیگر باشد و سپس با رسیدن درخت به سن بلوغ اقتصادی، نحوه توزیع این کودها تغییر خواهد کرد؛ همچنین درخت گردو به مقادیری کود دامی نیز نیازمند است که به صورت پراکنده در خاک باغ ترکیب شود و بهتر است که این کود در زمان کاشت نیز در خاک وجود داشته باشد.

توجه داشته باشید که از کیفیت و معتبر بودن کودی که خریداری می‌کنید مطمئن باشید تا از نتایج نهایی و بارورری درخت گردو رضایت داشته باشید. تهیه کود نامرغوب سرمایه و انرژی شما را هدر می‌دهد. حتماً قبل از تهیه کود با کارشناسان مورد اعتماد مشورت کنید تا بتوانید بهترین کود برای درخت گردو را خریداری کنید. کیمیاکشت با کادر مجرب خود آماده ارائه مشاوره و نیز عرضه مرغوب‌ترین کودهای موجود در بازار می‌باشد.

بهترین کود برای افزایش عملکرد درخت گردو

کودهای پتاسیمی، یکی از بهترین کودهای شیمیایی هستند که علاوه بر تقویت درخت گردو، باعث محافظت از درخت در برابر بیماری‌های مختلف و خشکسالی نیز می‌شوند و درنتیجه به افزایش عملکرد درخت منجر می‌گردند. برای اثرگذاری بیشتر این نوع کود، می‌توان آن را با کودهای شیمیایی نیتراته و فسفاته ترکیب کرد یا از کودهای کامل استفاده نمود که از عناصر ریزمغذی نیز برخوردارند. تا اثرگذاری آن را مشاهده کنید. کودهای نیتراته بهترین کود برای تقویت درخت گردو محسوب می‌شوند و فسفر نیازهای فتوسنتزی آن را برطرف می‌کند.

کود مهم دیگر جهت افزایش باردهی درخت گردو، اسید هیومیک است. در واقع اسید هیومیک به عنوان بهترین کود افزایش باردهی گردو شناخته شده است. کود اسید هیومیک، یک کود ارگانیک و مغذی است که اکثر نیازهای درخت گردو را تأمین می‌کند و اجازه نمی‌دهد آفات، بیماری‌ها، حشرات یا سرما آسیبی به آن وارد کنند.

کود جلبک دریایی از دیگر گزینه‌های مؤثر در افزایش باردهی گردو است و می‌توان آن را به‌ صورت محلول‌پاشی، آبیاری و چالکود استفاده کرد. جلبک دریایی در کمترین زمان ممکن، بدون مواد مضر شمیایی و کاملا طبیعی است و در کمترین زمان نتایج بی‌نظیری را نشان می‌دهد.

 

سوالات متداول

بهترین کود برای سفید شدن مغز گردو کدام است؟

کودهای نیتراته بهترین گزینه هستند. نیتروژن در تشکیل اسیدهای آمینه که ساختمان پروتئین را تشکیل می‌دهد نقش مهمی ‌را ایفا می‌کند. نیتروژن یکی از نیازهای اساسی گیاهان و حیوانات است و به عنوان بهترین کود برای گردو شناخته می‌شود.

بهترین کود برای رشد سریع نهال گردو چیست؟

بهترین کود برای نهال گردو فسفر است که در رشد خوب گیاه نقش مهمی‌ دارد و در روند فتوسنتز نیز نقش متفاوتی را ایجاد می‌کند.

چرا استفاده از کود پتاسیم برای درخت گردو ضروری است؟

دلیل استفاده از کود پتاسیم ایمن کردن درختان در برابر خشکسالی و انواع بیماری‌ها است. این کود در ترکیب با کودهای دیگر استفاده می‌شود تا اثربخشی آن چند برابر شود، کود پتاسیم برای ایمنی نهال بسیار مناسب است.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *