نتایج بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
post

نتایج بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
post

جدول برنامه غذایی پسته

برنامه غذایی پسته
5/5

فهرست مطالب

جدول برنامه غذایی پسته

تشخیص زمان مصرفنوع ماده مصرفی و روش مصرفمیزان مصرفکاربرد
آذرماه (چالکود) دی یا بهمن
چالکود کود دامی10 کیلوگرم برای هر درختتامین عناصر غذایی
چالکود نیتروژن500 گرم برای هر درختتامین عناصر غذایی
چالکود سوپرفسفات500 گرم برای هر درختتامین عناصر غذایی
چالکود سولفات پتاسیم500 گرم برای هر درختتامین عناصر غذایی
چالکود گوگرد بنتونیت دار1 کیلوگرم برای هر درختتامین عناصر غذایی
چالکود سولفات آهن150 گرم برای هر درختتامین عناصر غذایی
چالکود سولفات روی150 گرم برای هر درختتامین عناصر غذایی
چالکود اسید بوریک100 گرم برای هر درختتامین عناصر غذایی
چالکود سولفات مس50 گرم برای هر درختتامین عناصر غذایی
چالکود سولفات منگنز50 گرم برای هر درختتامین عناصر غذایی
اسفند (اولین آب)
محلول پاشی بردوفیکس 5 لیتر سم در 1000 لیتر آب کنترل بیماری ها
محلول پاشی اتیون به همراه روغن ولک 2 لیتر سم اتیون در 1000 لیتر آب
20 لیتر روغن ولک در 1000 لیتر آب
کنترل آفات
محلول پاشی فروت ست3 لیتر در 1000 لیتر آب حفظ و نگهداری گل و میوه سال بعد
آبکود اوره فسفات (شیر بشکه) 100 گرم برای هر درخت توسعه و رشد ریشه
آبکود هیومیک اسید (شیر بشکه ) 20 لیتر در هکتار توسعه و رشد ریشه
آبکود نیترات کلسیم (شیر بشکه ) 100 گرم برای هر درخت توسعه و رشد ریشه
فروردین درخت آبیاری نشود
اردیبهشت درخت آبیاری نشود
خرداد (دومین آب)
آبکود کلات آهن 5 کیلوگرم در هکتار رنگ گیری برگ
آبکود کود مرغی 20 لیتر در هکتار رشد درخت
محلول‌پاشی کلسیم 3 لیتر در 1000 لیتر آب جلوگیری از پوکی
محلول‌پاشی کود میکرو 3 لیتر در 1000 لیتر آب پر کردن خوشه
تیر آبکود سولو پتاس 100-300 گرم برای هر درخت پر کردن خوشه
مرداد محلول‌پاشی فسفید پتاسیم 2 لیتر در 1000 لیتر آب محکم شدن پوند ها و جوانه ها
شهریور (بعد برداشت) مهر آبان آذر
محلول پاشی بردوفیکس 5 لیتر سم در 1000 لیتر آب کنترل بیماری ها
محلول پاشی فروت ست 3 لیتر در 1000 لیتر آب حفظ و نگهداری گل و میوه سال بعد
آبکود یا ریختن نیترات کلسیم 150 گرم برای هر درخت توسعه و رشد ریشه

برنامه غذایی درخت پسته

درخت پسته یکی از محصولات باغی ارزشمند است که به خاطر میوه‌های خوشمزه و مفیدش مورد توجه باغداران و مصرف‌کنندگان قرار دارد. درخت پسته جزء گیاهان خاصی محسوب می‌شود که برخلاف تصور عموم در برابر تنش‌های خشکی، شوری آب یا خاک، تغییرات آب و هوایی بسیار حساس است و بروز کوچک‌ترین استرس سبب ریزش برگ‌های درخت و کاهش کیفیت محصول می‌‌شود.

در عین حال اگر این درخت به خوبی تغذیه شود و تمام نکات مراقبت و کوددهی آن را رعایت گردد، امکان دارد تا 150 سال باردهی و سودرسانی داشته باشد. با توجه به ارزش غذایی بالای پسته و نیز قیمت آن در بازار، داشتن یک برنامه غذایی مطلوب کمک شایانی به باغداران می‌نماید تا به عملکردی بالا، محصولی باکیفیت و درنتیجه بازده اقتصادی مطلوب دست یابند. در این مقاله کیمیاکشت شما را با مهم‌ترین مراحل کوددهی درختان پسته آشنا می‌نماید.

درخت پسته در سه سال ابتدایی رشد خود باردهی ندارد؛ اما این بدان معنا نیست که درخت نیاز به مراقبت‌های تغذیه‌ای نداشته باشد. اگر در سال‌های ابتدایی رشد نهال پسته مواد مغذی به درستی در اختیار درخت قرار بگیرد تا سالیان انتهایی عمر درخت محصول باکیفیتی تولید می‌شود.

مهم‌ترین مراحل تغذیه‌ای درختان پسته عبارتند از:

کوددهی زمستانه (قبل از آغاز فصل رشد)
بهترین کود برای درخت پسته در این مرحله کودهای چالکود می‌باشند. کودهای چالکود کودهایی هستند که در زمان خواب درخت در اختیار درخت قرار گرفته تا ریشه درخت در زمان بیدار شدن از این عناصر غذایی استفاده کند. استفاده از کود چالکود برای درخت پسته اگر بر اساس آزمایش خاک انجام شود خیلی بهتر است؛ زیرا می‌توان کمبودها را شناسایی و از آن طریق اقدام به کوددهی کرد. چالکود باید در بازه زمانی آذر تا بهمن ماه صورت بگیرد. توصیه ما استفاده از کود دامی، چالکود نیتروژن، سوپرفسفات، سولفات پتاسیم، گوگرد بنتونیت‌دار، سولفات آهن، سولفات روی، اسید بوریک، سولفات مس و سولفات منگنز است.

آب استارت(اسفندماه)
اولین مرحله در برنامه کودی پسته از اواسط اسفند ماه آغاز می‌شود. آب استارت به اولین آبیاری که کمی قبل از بیدار شدن درخت انجام می‌شود، می‌گویند. در این آبیاری برای رشد و توسعه سیستم ریشه‌ای درخت لازم است از اوره فسفات، نیترات کلسیم و هیومیک اسید استفاده شود. کودهای فسفر بالا انرژی درخت پسته را برای شروع فصل فراهم می‌کنند و کود اسید هیومیک هم باعث اصلاح خاک و افزایش جذب مواد مغذی و کود ها از طریق ریشه می‌شود. درواقع استفاده از اسید هیومیک به صورت آبیاری در تمامی طول دوره رشد گیاه تا آخر برداشت پیشنهاد می‌شود.
در این زمان و همزمان با تورم جوانه‌ها محلول‌پاشی کود فروت‌ست نیز جهت تأمین انرژی لازم برای جوانه‌زنی و رشد بهتر گل و میوه در آغاز فصل رویشی جدید توصیه می‌شود. محلول‌پاشی کود آمینو اسید همراه با فروت‌ست به افزایش مقاومت درختان پسته در برابر تنش‌های محیطی و سرمازدگی در بهار کمک می‌کند.
هچنین جهت کنترل آفات و از بین بردن بیماری‌های محلول‌پاشی بردوفیکش و محلو‌پاشی اتیون به همراه روغن ولک پیشنهاد می‌گردد.

آبیاری دوم(خردادماه)
در این مرحله تغذیه به منظور افزایش رشد درخت و رنگ‌گیری بهتر برگ‌ها انجام می‌شود تا درخت وارد مرحله تشکیل میوه و سپس پرکردن مغز‌ها شود. توصیه می‌شود در این زمان از کلات آهن، کود مرغی به صورت آبکود استفاده شود. یکی از کودهای بسیار مهم و پرکاربرد در برنامه کودی پسته که طی چندین مرحله تا زمان برداشت محصول به صورت آبیاری و محلول‌پاشی مورد استفاده قرار می‌گیرد کود نیترات کلسیم می‌باشد.

عنصر ریز مغذی کلسیم از بروز مشکلاتی از قبیل سرسوختگی نوک دانه، نرم شدن پوست و لکه پوست استخوانی جلوگیری کرده و همچنین سبب تشکیل و استحکام بافت خارجی پسته می‌شود. محلول‌پاشی کلسیم به همراه کودهای میکرو در این مرحله به پر کردن خوشه‌ها و جلوگیری از پوکی کمک شایانی می‌کند و موجب افزایش کمیت و کیفیت پسته می‌شود؛ همچنین عمر انبارداری محصول را افزایش می‌دهد.

مرحله پر شدن مغز و خندان و سنگین شدن پسته (تیر و مرداد)
تیرماه مقارن با آغاز به حجم آمدن پسته‌ها است. در این مرحله‌ از برنامه تغذیه پسته از کودهای پتاس بالا نباید غافل شد. نقش ویژه و بسیار مهم عنصر پتاسیم در درخت پسته افزایش حجم و وزن دانه و خندان شدن پسته‌ها است؛ بنابراین توصیه می‌شود از سولو پتاس‌ها به روش آبکود استفاده نمود. در زمان بزرگ شدن میوه پسته توصیه می‌شود کودهای آمینو اسید، نیترات کلسیم و پتاسیم را به هر دو روش آبیاری و محلول پاشی مصرف کنید؛

زیرا افزایش تناژ و کیفیت نهایی محصول را به همراه دارند. مردادماه نیز زمان استفاده از فسفید پتاسیم به صورت محلول‌پاشی است که در محکم‌شدن پیوندها و جوانه‌ها نقش دارد. کود فسفر همچنین با تقویت و توسعه ریشه‌های درخت پسته به افزایش جذب عناصر و در نتیجه رشد درخت کمک می‌کند.

علاوه بر موارد ذکر شده استفاده از فسفید پتاسیم در تابستان برای جلوگیری از به وجود آمدن عارضه آفتاب سوختگی و همچنین افزایش مقاومت درخت نسبت به آفات مکنده مانند کنه و پسیل به شدت پیشنهاد می‌شود.

بعد از برداشت (بازه زمانی مهر تا آذر)
یکی از حساس‌ترین مراحل تغذیه درخت پسته، مرحله پس از برداشت محصول است. این مرحله معمولاً از اواسط شهریور ماه شروع شده و تا اواسط آبان ماه ادامه دارد.

در این مرحله جهت تقویت درخت برای سال بعد و جلوگیری از سال‌آوری باید محلول‌پاشی کود فروت ست انجام شود. همچنین مصرف کود آمینواسید به افزایش مقاومت درخت پسته در برابر تنش‌های محیطی و سرمای زمستان کمک می‌کند. استفاده از کود سولوپتاس نیز در این مرحله باعث می‌شود درخت تا حد زیادی در برابر سرمازدگی مقاوم گردد.

درصورت تمایل می‌توانید بعد از برداشت محصول و جهت تقویت درخت پسته و توسعه سیستم ریشه‌ای آن آبیاری کود کلسیم انجام شود. محلول‌پاشی بردوفیکس در این زمان نیز به کنترل بیماری‌ها کمک می‌نماید.

نکات مهم در برنامه غذایی پسته

قبل از هر اقدامی بهتر است با انجام آزمایش خاک ابتدا از بیش‌بودها و کمبودهای خاک مطلع شوید و سپس با توجه به نیاز درخت‌هایتان کوددهی را انجام دهید.

از آنجایی که خاک اکثر مناطق پسته کاری شور است مصرف کود هیومیک اسید و گوگرد مایع را در چند مرحله تکرار کنید.
درخت پسته به مواد مغذی زیادی نیاز دارد بنابراین توصیه می‌شود از هر دو روش محلول پاشی و آبیاری استفاده کنید.

در روش محلول‌پاشی دقت کنید کود را ابتدا با مقدار مناسب آب رقیق کرده و محلول‌پاشی را به قدری انجام دهید که خیس شدن گیاه را به چشم خود ببینید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته محتوای وبلاگ