نتایج بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
post

نتایج بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
post

سمپاشی زمستانه | سم پاشی باغات در اسفند ماه

سمپاشی زمستانه
5/5

فهرست مطالب

محصولات مناسب سمپاشی زمستانه

قیمت اصلی: 120,000 تومان بود.قیمت فعلی: 95,000 تومان.

212 در انبار

21%

قیمت اصلی: 1,720,000 تومان بود.قیمت فعلی: 1,690,000 تومان.

1 در انبار

2%

سمپاشی زمستانه چیست؟

سمپاشی زمستانه، یکی از اقدامات ضروری و مهم در باغداری است که تأثیر بسزایی در کنترل آفات زمستان‌گذران و جلوگیری از طغیان آفات در فصل بهار دارد. اگر سمپاشی زمستانه دقیق و اصولی انجام شود، مصرف سم و عملیات سمپاشی در فصل بهار و تابستان تا حد قابل توجهی کاهش می‌یابد.

بهترین زمان سمپاشی زمستانه

با توجه به شرایط اقلیمی مناطق مختلف ایران، به‌طورکلی می‌توان گفت بهترین زمان سمپاشی زمستانه، بعد از آخرین موج سرمای زمستان؛ یعنی از اواخر بهمن‌ماه تا اواسط اسفند ماه و قبل از تورم جوانه‌ها است. به‌محض ظهور جوانه‌ها، سمپاشی زمستانه باعث سوختگی نوک جوانه‌ها می‌شود.

انواع سموم مورد نیاز در سمپاشی زمستانه

سمپاشی زمستانه باهدف کنترل دو دسته از آفات یعنی «حشرات» و «باکتری‌ها و قارچ‌ها» صورت می‌گیرد؛ بنابراین باید دو مرحله سمپاشی در برنامه مدیریتی باغ لحاظ شود.

1- استفاده از حشره‌کش‌ها به همراه روغن ولک (محلول‌پاشی روغن ولک)

اولین مرحله سمپاشی استفاده از روغن ولک به همراه سموم فسفره مانند اتیون، دیازینون و یا دورسبان است. انتخاب سم باید بر اساس تشخیص و توصیة کارشناس انجام شود تا حساسیتی در باغ و درختان مورد نظر ایجاد نشود. اتیون یکی از گزینه‌های مناسب است که باید با روغن ولک مخلوط شود و سپس محلول‌پاشی صورت بگیرد.

استفاده از روغن ولک اثربخشی سم را افزایش می‌دهد. روغن ولک در آفات سپردار موجب نرم شدن غشا و نفوذ بهتر سم در حشره می‌شود. محلول‌پاشی روغن ولک؛ همچنین موجب از بین رفتن تخم‌ها و آفات زمستان‌گذران روی تنه و شاخه‌های درختان می‌شود و جمعیت آفات در سال آتی را کاهش می‌دهد. شپشک‌ها، پسیل‌ها، انواع کرم‌های چوب‌خوار، شته‌ها و کنه‌ها از جمله آفاتی هستند که به این روش کنترل می‌شوند

پیشنهاد کیمیاکشت به شما، سم اتیون واسترین گرین است. اتیون واسترگرین با نام تجاری اتیول، تأثیر قطعی در کنترل و نابودی آفات دارد. سم را باید به طور تقریبی ۳ تا ۵ بار با فشار بر تمام سطح گیاه محلول‌پاشی نمود و در هر بار مصرف به میزان 1.5 – 2 لیتر در هزار به همراه ۰.۵ تا ۱ درصد روغن نیاز است.

روغن ولک 80% ملی شیمی کشاورز، از گزینه‌های مناسب در انتخاب روغن ولک است. این روغن در بسته‌بندی‌های متنوع یک تا بیست لیتری، یک روغن باکیفیت است که محصول را از هر گونه سوختگی و خسارتی حفظ می‌کند. این روغن در درختان میوه سردسیری به میزان 1.5 درصد و در پسته به میزان 1-4 درصد قبل از تورم جوانه‌ها در زمستان استفاده می‌شود. در مرکبات و زیتون نیز به‌صورت پیش بهاره به میزان یک درصد نیاز است. در درختان جنگلی و زینتی در صورت مشاهده آفت، یک درصد برای کنترل شپشک‌ها کافی است.

روش مصرف روغن ولک:

باید روغن ولک با دوز 2 درصد: یعنی 2 لیتر روغن در 100 لیتر آب و سم مورد نظر (اتیون) با دوز 2 در هزار یعنی 2 لیتر اتیون در ۱۰0۰ لیتر آب، ترکیب و پس از هم زدن، به وسیلة سمپاش استفاده شود.

2- استفاده از سموم قارچ‌کش‌(محلول‌پاشی بردوفیکس)

دومین مرحله سمپاشی زمستانه، استفاده از یک قارچ کش عمومی برای کنترل عوامل بیماری‌زا یعنی باکتری‎ها و قارچ‌هاست. یکی از بهترین ترکیبات قارچ‌کش که هم از کیفیت بالایی دارد و هم مقرون به‌صرفه است، بردوفیکس است.

«سم بردوفیکس باغبان تاک»، یک محلول بسیار قوی قارچ‌کش و باکتری‌کش از ترکیبات مس است که برای پیشگیری و درمان انواع بیماری‌های درختان میوه دانه‌دار، هسته‌دار و خشکبار، سبزی، صیفی، همیشه سبز و درختان غیر مثمر مناسب است.

روش مصرف بردوفیکس:

باید محلول بردو را با دوز مصرف دو درصد: یعنی 2 لیتر بردوفیکس با صد لیتر آب مخلوط کرد و تمامی قسمت‌های درخت؛ شامل تنه اصلی و شاخه‌ها را محلول‌پاشی نمود.

مزایای سمپاشی زمستانه

  • کنترل بهتر آفات و کاهش مصرف سم به دلیل تراکم پایین شاخه‌ها و عدم وجود برگ
  • استفاده از غلظت بالای سموم در زمستان، به دلیل عدم نگرانی از خطر سوزندگی بافت‌های سبز درختان و درنتیجه کنترل جمعیت بالاتری از آفات و بیماری‌ها که در بهار و تابستان میسر نیست.

نکات مهم در سمپاشی زمستانه

  • بهتر است قبل از سمپاشی زمستانه، هرس اصولی شاخه‌های داخلی درختان انجام شود. هرس کردن با ایجاد تهویه مناسب، تراکم آفت در قسمت‌های داخلی درخت را کاهش می‌دهد؛ همچنین به دلیل کاهش حجم تودة درخت، سمپاشی و کنترل آفت بهتر صورت می‌پذیرد و  میزان سم کمتری نیز استفاده می‌گردد.
  • تهیة سم بر اساس غلظت توصیه شده و فراهم کردن یک محلول همگن و یکنواخت، از اصول مهم سمپاشی صحیح و کارآمد است.
  • بهتر است که ترتیب محلول‌پاشی‌ها، همان‌طور که در بالا اشاره شد، رعایت شود.
  • حداقل فاصله بین سمپاشی‌ها یک روز است؛ اما به طور معمول سمپاشی‌ها با یک هفته فاصله انجام می‌شود.
  • بهتر است ابتدا قسمت‌های داخلی تنه درختان از بالا به پایین سمپاشی شود، سپس قسمت‌های بیرونی تاج به‌صورت عمودی از بالا به پایین و از پایین به بالا محلول‌پاشی گردد. درختانی که در تنة آن‌ها درز یا شکاف وجود دارد، در اولویت سمپاشی قرار دارند، زیرا این بخش‌ها، محل مناسبی برای زندگی و تخم‌ریزی آفات است.
  • استفاده از روغن ولک در سایر فصول، باید با نظر کارشناس گیاه‌پزشکی انجام شود.
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته محتوای وبلاگ